Меблі для HoReCa: як обставити готель, ресторан чи кафе стильно та функціонально

Хочете, щоб ваш готель, ресторан чи кафе (Hotel Restaurant Cafe) користувалися популярністю? Тоді необхідно надавати відвідувачам широкий комплекс послуг, високий сервіс й, звичайно, створити атмосферу, яку не захочеться залишати. Саме за створення бездоганного оздоблення відповідають меблі для HoReCa. Вони являють собою комфортні, сучасні та стильні рішення, здатні створити функціональний і привабливий простір у комерційних закладах. Розглянемо важливі моменти, які допоможуть оформити готель, ресторан, кафе згідно з модними тенденціями.

Від чого відштовхуватися?

Загальна концепція – ключовий елемент успішного бізнесу та розробки стратегії для розвитку закладу. Від неї залежить, яким буде формат підприємства. Наприклад, меблі для кафе вуличного сегмента значно відрізняються від закритого ресторану. Якщо в першому варіанті основним фактором вибору є стійкість до зовнішніх чинників, прості форми, зовнішня легкість – метал, пластик, ротанг. У другому – більше роблять акцент на престижі та максимальному комфорті, тому можуть використовувати предмети з натурального дерева, скла, м'яку оббивку.

Підбір стилю меблів HoReCa

Ще один основоположний фактор, адже дизайн меблювання має відповідати загальному оформленню інтер'єру, його напрямку, гармонійно вписуватися в загальний антураж. Найбільш популярними стилями зараз є:

  • еклектика;
  • мінімалізм;
  • класика;
  • лофт;
  • еко;
  • сканді;
  • модерн;
  • стилістики різних країн – східна, грецька; англійська;
  • ар-деко.

Кожен із цих напрямків вирізняється особливим характером. Так стільці для кафе модерністичного напряму можуть бути в яскравих кольорах на металевих ніжках з футуристичним акцентом, а грецького – з дерева. Спробуйте розробити свій фірмовий стиль, це підвищить інтерес, впізнаваність.

Якість

Від неї залежить імідж, успішність та навіть безпека вашого кафе, ресторану або готелю. Обираючи якісні меблі для HoReCa зверніть увагу на:

  • міцність;
  • надійність й продуманість конструкції;
  • вид матеріалів корпусу та оббивки предметів;
  • індекс зносостійкості;
  • наявність гострих елементів, що випирають;
  • ергономічність;
  • відповідність габаритів та показників стандартам якості.

Функціональність

Намагайтеся підбирати для свого закладу меблювання з максимальним функціоналом. Наприклад:

  • стіл – досить просторий для гостей і розміщення посуду;
  • стільці для кафе – з продуманими для тривалого та комфортного відпочинку сидіннями та спинками;
  • барні стійки – з одного боку зручними для зберігання інструментів та інгредієнтів коктейлів барменів, з іншого – для відвідувачів;
  • м'які дивани та крісла – мобільні з можливістю регулювання під себе;
  • ліжка – просторі, прості для використання.

Різноманітність меблювання хорека

Незалежно від формату закладу будуть потрібні різні предмети меблів для кафе, ресторанів, готелів. Для ресторації традиційно коктейльний бар закладу оформляти дерев'яною стійкою в альянсі витончених стільців або табуретів на високих ніжках. Іншу частину залу доповнюють більш комфортними для довгого сидіння місцями – кріслами чи стільцями зі столами. У готелі для лаунж-зони використовують розлогі крісла, м'які дивани, лежаки, навіть підвісні гойдалки. Якщо на території здаються не тільки номери, а й інший тип приміщень, наприклад, конференц-зал, варто задуматися про офісні меблі.

Візьміть на озброєння: «що більше розмаїття, то більша ймовірність, що кожен відвідувач вибере ідеальне для себе місце і не вирушить на пошуки кращого». Навіть стільці для кафе на одній площі можуть бути різними – високими й низькими, з підлокітниками або без, рівно, як й столи.

Про запас

Не секрет, що за день готель, ресторан і тим більше кафе відвідує велика кількість людей. Чим більший потік відвідувачів у закладі, то швидше зношуються меблі, крім того, трапляються непередбачувані ситуації, у зв'язку з чим навіть найновіші предмети виходять з ладу. Тому купуючи меблі для HoReCa візьміть певну кількість про запас. Також варто обміркувати моменти, коли орендують приміщення для свят або різних заходів. У такому випадку, можливо, знадобляться додаткові посадкові місця. В такому разі краще мати додаткові стільці для кафе, а щоб вони не займали багато місця, зверніть увагу на штабельовані чи складні моделі.

Бюджет для хорека

Його зазвичай планують не менш ретельно, ніж саму концепцію закладу. Можна сказати, що ці два критерії йдуть рука об руку разом. Розумний підхід успішного готельєра або ресторатора – знайти золоту середину між ціною та якістю. У багатьох випадках краще максимально вкластися саме в якісні та модні меблі, ніж придбати дешеві, застарілі, незручні й ті, що довго не простоять.

Додаткові меблі та обладнання

Непотрібно концентруватися тільки на стільцях, столах, диванах, ліжках. Полиці, шафи для посуду, стійки, підставки, тумби, візки, міні-бари, ванні кімнати – все має відповідати якості, функціональності та загальній концепції.

Догляд

Важливо, щоб меблі для кафе, готелів, ресторанів не тільки були зносостійкими, а й не вбирали бруд, були простими у догляді. Це впливає на швидкість прибирання, естетику, гігієнічність предметів.

Висновок

Правильно підібране меблювання – запорука успішного бізнесу, без перебільшення його можна назвати важливою інвестицією в майбутнє будь-якого закладу. Звернувши увагу на концепцію приміщення, дизайн, якість, продуманість та різноманітність меблів для HoReCa, ви зможете обставити готель, ресторан чи кафе функціонально і стильно.